Toate articolele blog

Top 10 cele mai citite carti

Publicat la: 13/01/2016

Anul 2015 a fost unul prolific pentru literatura, mai ales pentru cartile de fictiune si romanele politiste. Conform statisticilor, romanii si-au pastrat apetitul pentru mister si povesti de dragoste condimentate cu trairi sufletesti rescolitoare. In continuare va prezint un top al celor mai citite carti de anul trecut. Se spune ca gusturile nu se discuta, dar eu te invit s-o faci. :) Eu, ca autor al acestui articol ma abtin de la comentarii si ma rezum in a prezenta pe scurt care au fost preferintele concetatenlor nostri, dar te provoc sa iti spui opinia daca ai citit unele din aceste carti, asa probabil ceilalti cititori vor avea o parere mai completa inainte de a cumpara:

Cincizeci de umbre ale lui Grey

Cartea a fost tradusa in 25 de limbi si a inregistrat un numar record de vanzari in 2015. Este vorba despre relatia dintre un om de afaceri de succes, Christian Grey (din a carui perspectiva se desfasoara naratiunea) si Ana, o fata naiva si timida dispusa sa faca aproape orice pentru a-i intra in gratii lui Christian, decizie care ii va testa serios limitele.

Fata din tren

Una dintre cele mai cumparate si apreciate carti de fictiune si mister, are ca eroina principala o fata pe nume Rachel care merge zi de zi cu acelasi tren. Avand in vedere ca trenul opreste in fiecare zi in acelasi loc, ea are prilejul sa studieze viata unui cuplu a carui casa se afla langa calea ferata. Intr-o buna zi, Rachel observa ceva terifiant, iar actiunea incepe!

Numarul zero

Inegalabilul Umberto Eco! Este o carte pe care nu ai voie s-o ratezi daca ti-a placut "Numele Trandafirului". Actiunea se petrece la Milano si are in centru un om de afaceri excentric si paranoic care are propria versiune asupra istoriei din ultimii 50 de ani. Conspiratii, loji masonice, secrete intunecate, crime terifiante si o poveste de dragoste intregesc tabolul. Daca te-am facut curios, trebuie neaparat sa citesti aceasta carte.

Suge-o Ramona!

Ma abtin de la comentarii cu toate ca aceasta carte a fost una dintre cele mai citite anul trecut. Pana la urma, gusturile nu se discuta, nu-i asa? O carte care ilustreaza foarte bine modul de viata, dorintele, impulsurile, fanteziile si nebuniile adolescentilor din Romania zilelor noastre.

Hotul de carti

O carte superba, cu un mesaj cutremurator si profund pe care o recomand cu caldura. Adevaratul narator al acestei povestiri este Moartea, iar personajul principal este Liesel, un baietel a carui misiune este sa salveze cartile condamnate de nazisti la incendiere. Simbolistica si mesajul sunt deosebite!

Adulter

Nemuritorul Paulo Coelho. Cu toate ca nu se regaseste printre preferintele mele, autorul a reusit sa se mentina in top de-a lungul anilor, motiv pentru care il apreciez. Povestirea se invarte in jurul unei femei nefericite si neimplinite de 31 de ani care cauta sa se regaseasca cu ajutorul unui coleg de care a fost indragostita in adolescenta. Situatia o impinge pe Linda la o introspectie profunda, cu acest prilej dandu-si seama ca nu poate scapa de demonii interiori pana cand nu ii va infrunta cu curaj.

Du-te si pune un strajer

Este continuarea povestirii binecunoscute din "Sa nu ucizi o pasare cantatoare". Autorul Harper Lee abordeaza magistral problema si inceputurile rasismului in America. Daca esti pasionat/a de naratiunile cu tenta politica, aceasta este o carte ce trebuie citita.

Exercitii de echilibru

Una dintre cele mai citite carti de catre adolescenti, este scrisa de binecunoscutul Tudor Chirila si abordeaza viata, intamplarile si oamenii cu aceeasi maniera originala cu care ne-a obisnuit pana acum. Din filele cartii se desprinde clar ideea de libertate si spirit liber.

Jurnalul unui infidel

Este o carte aparuta in urma unui succes neasteptat pe blog. La inceput autorul a inceput prin a-si povesti numeroasele sale aventuri sexuale pe un blog personal, dupa care, in urma feedback-ului cititorilor a aparut aceasta carte. Cititoarele au fost incantate, cititorii il acuza de mistificare, dar povestile lui Alexander pot face ca timpul sa treaca intr-o maniera agreabila.

Pazitoarea tainei

Daca iti place misterul si suspansul, iti recomand aceasta lectura! O poveste care penduleaza intre prezent si trecut, o intriga complicata, secrete intunecate si crime, concluzia ca niciodata oamenii nu sunt ce par a fi, toate legate intr-un mod inconfundabil de catre Kate Morton. Orice teorie ai avea de-a lungul lecturii, te avertizez ca finalul este unul neasteptat, asa ca nu face greseala sa te uiti la sfarsit :)


Tu ce carti ai citit in 2015?